Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Varškės įdarui:
250 g varškės
50 g cukraus
2 kiaušinių
Vanilinio cukraus
1 v. š.  krakmolo
1 a. š.  citrinos žieves, nutarkuotos
Aguonų įdarui:
80 g aguonų, maltų
50 ml pieno
30 g cukraus
1kiaušinio
2 v. š. džiūvėsių, maltų
Tešlai:
150 g sviesto, šalto
75 g cukraus
225 g miltų
1 saujos graikinių riešutų


Gaminimas:
Pirmiausia darome aguonų įdarą, nes jis  turės atvėsti.
Imame puodą, pilame pieną, cukrų, aguonas ir ,maišant, pakaitiname beveik iki užvirimo. Paliekame ataušti.Tada įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
Varškės įdarui. Varškę pertriname su cukrumi, kiaušiniais.Sudedame krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišome.
Tešlai. Sviestą smulkiai supjaustome, sudedame cukrų, miltus ir rankomis sutrupiname į trupinius.
Kepimo formą sutepame sviestu. Imame daugiau nei pusę tešlos ir išklojame su ją kepimo formą ir šonus.
Formuojame pyragą. Imame nedidelį gabaliuką tešlos, padarome rutuliuką ir dedame per vidurį formos. Su šaukštu, aplink ratu, dedame aguonas. Aplink aguonas dedame ratą varškės, vėl aguonas ir vėl varškės. Į likusią tešlą įmaišome smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstome pyrago viršų.
Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Atvėsiname.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai