Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Trapios tešlos pagrindui:
150 g miltų
1 trynys
3 šaukštai cukraus
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 žiupsnelis druskos
0,5 citrinos sutrintos žievelės
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Įdarui:
500 g varškės
5 šaukštų vyšnių likerio
1 vanilės lazdelės
100 g cukraus
8 šaukštelių želatinos
200 ml grietinėlės
200 g braškių
Papuošimui:
1 apelsino
1 didelė saujos vyšnių
8 didelių braškių


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros. Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, druskos, trintą citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir margariną. Viską pradedant nuo išorės suminkyti į vientisą trapią tešlą. Ją iškočioti ant riebalais išteptos torto formos dugno ir kepti 10-12 min.
Įdarui varškę sumaišyti su vyšnių likeriu, susmulkinta vanilinės lazdelės šerdimi bei cukrumi. Įmaišyti ištirpintą želatiną. Į varškės masę sudėti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę.
Ant iškepusio ir atvėsusio vaisių torto pagrindo (torto forma turi būti su nusiimančiais šonais) dedame nuplautas braškes, supilame varškės įdarą ir paliekame šaldytuve bent 2 valandoms.
Torto viršų puošiame turimais vaisiais.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2017 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai