Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 stiklinė moliūgų tyrės (konservuotos arba namų darbo)
1,25 stiklinės miltų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1,5 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 a. š. malto imbiero
1 žiupsnelis tarkuoto muskato
2 kiaušinai
1 stiklinė pieno
50 g ištirpinto sviesto


Gaminimas:
Jeigu moliūgų tyrę gaminsite namuose, moliūgą nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti stambiomis riekėmis ir virti ant garų maždaug 20 minučių, kol suminkštės ir lengvai trinsis šakute.
Nukelti nuo garų, nulupti žievę. Moliūgo minkštimą sutrinti rankiniu blenderiu į vientisą tyrę, ją sukrėsti į sūrmaišį arba į didoką virtuvinį rankšluostį, užrišti ir palikti pakabintą kelioms valandoms arba per naktį, kad nubėgtų.
Paruoštą tyrę galima naudoti receptuose vietoje konservuoto moliūgo.
Moliūgo tyrę taip pat galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje kelis mėnesius.
Elektrinę vaflinę nustatyti ant pačios karščiausios padalos. Patepti riebalais.
Miltus, cukrų, krakmolą ir prieskonius gerai išmaišyti ir persijoti.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakti iki standžių putų.
Kiaušinių trynius, pieną, moliūgo tyrę gerai išplakti šakute arba šluotele. Supilti tirpintą sviestą. Suberti persijotus sausus ingredientus. Atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Sudėti išplaktus baltymus. Dar kartą atsargiai permaišyti.
Kepti karštoje vaflinėje, kol paruduos.
Į stalą tiekti su klevų sirupu.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai