Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500g miltų,
30g mielių,
stiklinė pieno,
kiaušinis,
80g sviesto,
truputis druskos,
cukraus.

Aptepams:
100g ryžių,
stiklinė pieno,
krevečių,
200g majonezo,
truputis druskos ir cukraus,
300-400g sviesto,
1-2 dėžutės šprotų,
500g obuolių,
citrinos sulčių šlakelis.

Gaminimas:
1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Uždengti ir leisti dar pakilti. Po to dėti į riebalais pateptą torto formą ir iškepti. Atvėsusį kepinį perpjauti į 2-3 sluoksnius.
2. Ryžius apvirti piene įbėrus cukraus, druskos. Svarbu nepervirti, bet leisti išbrinkti ir suminkštėti. Kai bus minkšti, perlieti šaltu vandeniu. Suberti į dubenėlį, sudėti smulkintas krevetes ir, užpylus majonezu, atsargiai išmaišyti. Jei reikia, pagardinti druska, cukrumi.
3. Sviestą išsukti iki purumo, sudėti smulkintus šprotus (kelis palikti papuošimui). Sviestą ir šprotus gerai išsukti.
4. Obuolius, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Apvirinti 2-3min truputį pasaldintame ir citrinos sultimis parūgštintame vandenyje.
5. Formuoti tortą. Jei kepinys padalintas į 2 sluoksnius, tai pagrindą storai patepti sviesto ir šprotų aptepu, ant jo vienodai išdėlioti pusę obuolio skiltelių. Ant viršaus uždėti antrą kepinio sluoksnį. Viršų apdėti ryžių mase ir puošti obuolių skiltelėmis, šprotais. Torto šonus aptepti viena ar kita mase ir puošti obuolių skiltelėmis.
Jei yra 3 torto sluoksniai, tai pagrindą tepti sviesto ir šprotų mase, išdėlioti obuolių skilteles, uždėti antrą kepinio sluoksnį ir tepti ryžių ir krevečių masę. Ant viršutinio sluoksnio vėl tepti šprotų masę ir išdėlioti obuolių skilteles, puošti šprotais.
Tokiais aptepais galima pertepti ir pirktos juodos ar baltos duonos riekes arba tešlą galima naudoti ir pirktą parduotuvėje.
Užkandis paruoštas!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai