Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 cukinija maža;
1 morka;
2 skiltelės česnako;
4 pailgi gabaliukai upėtakio be odelės;
1 šaukštas citrinos sulčių;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
50 g sviesto;
100 g žirnelių;
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno;
1 stiklinės žuvų sultinio;
1 kiaušinio trynys;
0,5 stiklinės grietinės;
petražolių papuošimui.

Gaminimas:
Nulupame morką, cukiniją ir supjaustome šiaudeliais, česnakus kubeliais. Upėtakį pašlakstome citrinų sultimis ir pabarstome prieskoniais.

Pusę sviesto ištirpiname ir apkepiname česnakus ir kitas daržoves. Karščiui atsparų indą ištepame likusiu sviestu ir beriame ten visas apkepintas daržoves, ant viršaus dedame žuvį apipilame puse kiekio vyno ir puse sultinio. Indą uždengiame folija ir kepame orkaitėje 20 minučių.

Kol kepa žuvis, pasiruošiame padažą. Į indelį supilame likusį vyną ir sultinį ir verdame tol, kol pusė skysčio išgaruos. Tada puodelį nukeliame nuo ugnies ir supilame išplaktą grietinę su kiaušinio tryniu. Šiuo padažu užpilame žuvį su daržovėmis. Papuošiame petražolėmis ir patiekiame karštą. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai