Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 storesni picų papločiai arba 4 Napoleono lakštai
1 indelis smulkinto tuno savo sultyse
1 indelis smulkinto tuno aliejuje
1 poras arba svogūnas
2 marinuoti agurkai
šviežių krapų
2 v. šaukštai majonezo
1 v. šaukštas grietinės
250 g grietinėlės
žiupsnelis druskos


Gaminimas:
Imame 2 paruošrus picų papločius ir juos išilgai perpjauname, gaudami 4 gražius paplotėlius. (galima naudoti net Napoleono lakštus) Atsidarome 1 indelį smulkinto tuno savo sultyse ir 1 indelį smulkinto tuno aliejuje (skystį nupilame), pridedame smulkintą 1 porą arba svogūną, daug dar smulkiau supjaustytų krapų ir 2 marinuotus agurkus. Viską sumaišome su 2 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės.
Gauta mase pertepame torto paplotėlius. Išplakame 200-300 g grietinėlės (priklausys, kiek torto sluoksnių bus) su trupučiu druskos. Aptepame tortą iš viršaus ir šonų. O puošiame pagal fantaziją, atsižvelgiant į turimus produktus, laiką ir įkvėpimą.
Paruoštą tortą dedame šaltai ir kitą rytą jau galime skanauti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Napoleono lakštams:
600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
9 kietai virtų kiaušinių
350 - 500 g žirnelių
1 - 2 skardinės tuno aliejuje
1 svogūno, kepinto
Druskos
Pipirų
400 g majonezo "Hellmans"


Gaminimas:
Lakštų gamyba. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 valandoms pailsėti. Tada iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.  Atvėsinti.
Įdaro gamyba. Kiaušinius sutarkuoti burokine tarka, sudėti žirnelius, tuną, keptus svogūnus, dėti majonezo bei prieskonių pagal skonį. Viską sumaišyti ir tepti  masę ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą palikti be nieko. Paslėgtą tortą palaikyti 3 - 4 valandas. Tada ant jo užtepti majonezo, užbarstyti trupinių nuo likusių lakštų ir papuošti.
Skanaus.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai