Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
120 g margarino
2 šaukštų cukrus
1 a.š. sodos, nugesintos actu
2 a.š. vanilionio cukraus
Uogienės (obuolių, braškių, vyšnių uogienė)


Gaminimas:
Kruopščiai persijoti miltus. Tada sudėti likusius komoponentus, išskyrus uogienę. Tešlą išminkyti ir padėti į šaldymo kamerą 30 min. Tešlą sutarkuoti stambia tarka ir padalinti į dvi nelygias dalis. Ant kepimo formos, pateptos riebalais sudėti didesnę dalį tešlos, tada tolygiai sudėti uogienę, tolygiai sudėti likusią tarkuotą tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g margarino
0,5 kg miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
1 žiupsnelio druskos
Uogienės (pvz. spanguolių ar serbentų)
 



Gaminimas:
Margariną ištirpinkite , sudėkite cukrų ir išmaišykite, kol cukrus ištirps. Viską dėkite 10 - 15 minučių į šaldytuvą. Į atšalusį margariną įmuškite kiaušinius, pridėkite vanilės ir druskos. Tada berkite miltus su kepimo milteliai ir minkykite tešlą. Tešlą padalyti į dvi nelygias dalis ( 2 \\ 3 ir 1 \\ 3). Tešlą sudėkite į maišelius ir dėkite į šaldytuvą, o mažesnę dalį tešlos į šaldymo kamerą 30 minučių. Iškočiokite didesnę tešlos dalį ir ja išklokite kepimo skardą (tešlą paskirstykite ir ant skardos kraštų), dėti sluoksnį uogienės, o ant viršaus užtarkuoti šaldytą tešlą. Įdėti į įkaitintą iki 200-220 ° C orkaitėje ir kepti apie 25 - 30 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
250 g cukraus
3 kiaušinių
150 g sviesto
1 a.š. sodos
1 citrinos žievelė, nutarkuotos
500 g uogienės 


Gaminimas:
Visus produktus (išskyrus uogienę) sudėti į dubenį ir minkyti. Gautą tešlą valandai padėti į šaldytuvą, kad sukietėtų. Skarda (tinka tiek stačiakampė, tiek apvali) iškloti kepimo popieriumi. Pusę tešlos sutarkuokite burokine tarka arba sutrupinkite tiesiai  į skardą, rankomis lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę. Ant uogienės sluoksnio užtarkuokite arba užtrupinkite pirštais likusią teslą. Kepkite 180°C temp. orkaiteje apie valandą laiko.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai