Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušinių tryniai
10 šaukštų cukraus
2 šaukšteliai sodos
Miltai (iš akies, kad gautųsi kieta tešla - ~25 šaukštai
Kepinių margarinas ~250-300g
Serbentų uogienė ~7 šaukštai (arba kita pasirinkta uogų ar vaisių uogienė)
Vanduo (labai mažai)
Citrinos rūgštis (šaukšelio galiukas)

Gaminimas:
Sudėti kiaušinių trynius į puodą, suberti cukrų. Viską išmaišyti. Ant atskiros lėkštutės suberti sodą, ant jos šaukštelio galiuką citrinos rugšies. Užpilti labai mažai vandens. Palaukti kol soda suputos ir ją suberti į kiaušinius su cukrum. Tada dėti dalį miltų (apie 13 šaukštų). Viską išmaišyti. Neišsigąskit jei tešla neatrodys gražiai, tai nesvarbu, nes po to yra dedama dar miltų ir viskas susitvarkys. Margariną įdėti į atskirą puodelį ir ištirpinti (mikro bangų krosnelėje arba ant ugnies). Ištirpintą margariną supilti į tešlą. Supilti likusius miltus kad gautųsi kieta tešla. Tešlą padėti ant lekštutės ir palikti šaldytuve apie 15min (nebūtinai). 2/3 sušaldytos tešlos sutarkuoti ant pyrago pagrindo (to, kas gali būti orkaitėje, geriausiai speciali forma pyragams). Ant sutarkuotos tešlos uždėti uogienę. Ant viso to sutarkuoti likusią tešlą. Kepti orkaitėje apie 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje (kol viršus taps švelniai auksinės spalvos).
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai