Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
75 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g cukraus
2 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis vanilinio cukraus
300 g miltų
Įdarui:
750 g aviečių
50 g cukraus
šaukštas citrinų sulčių
30 g miltų
Trupiniams:
80 g miltų
80 g avižinių dribsnių
80 g rudo cukraus
90 g margarino VILNIUS kepiniams
šaukštelis cinamono


Gaminimas:
Pagrindas. Margariną išimam ir paliekam kambario temperatūroj pusvalandžiui. Arba truputį aplydom mikrobangų krosnelėje. Suberiam cukrų, vanilinį cukrų ir išsukam. Masė kiek pabąla, pasidaro puri. Po vieną sumušam kiaušinius, kiekvienąsyk bent po minutę plakdami. Suberiam kepimo miltelius ir pusę miltų. Išsukam. Sudedam likusius miltus ir, padėję mikserį šalin, pasidarbuojam ranka. Gaunam minkštą ir lipnią tešlą. Nukrapštom ją nuo pirštų, uždengiam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą porai valandų arba į šaldiklį pusvalandžiui.
Kai jau tešla sustingusi, jungiam orkaitę. 180 laipsnių. Formą išklojam kepimo popieriumi, o pastarąjį - atšalusia tešla. Atgnybiam gabalėlį, ištampom ir lipdom pagrindą po truputėlį. Kol sulipdom visą tešlą, orkaitė jau būna įkaitusi. Čia reikėtų ant tešlos uždėti kepimo popieriaus arba folijos ir priberti žirnių/pupų/pupelių, kad pagrindas per daug neiškiltų. Kepame pagrindą 10 minučių.
Tuo tarpu sumaišom visus įdarui skirtus produktus ir padarom trupinius. Pirštukais darbuojamasi, kol gaunami trupiniai be didelių išsišokėlių.
Tam ir sugaištamos tos dešimt minučių. Traukiam pagrindą, tolygiai paskirstom įdarą, ant jo - trupinius ir kepam, tol kol avietes pradeda burbuliuoti, o paviršius įgauna auksinę spalvą. Traukiam lauk ir leidžiam atvėsti. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai