Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
Tešlai:
200 g. margarino
2 stiklinės miltų
0,7 stikl. cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
nutarkuota 1 citrinos žievelė

Įdarui:
4-5 obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 šaukštas bulvių krakmolo
Gaminimas:
Margariną išsukite su cukrumi, sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, citrinos žievelę. Suminkykite tešlą ir padėkite į šaldytuvą kokiai valandai.

Tuo tarpu nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje ištirpkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite obuolius. Troškinkite kol suminkštės. Jei obuoliai išskyrė daug skysčio (priklauso nuo jų rūšies), dėkite vieną ar daugiau šaukštų bulvių krakmolo. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, į ją sutarkuokite truputį daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėkite obuolių masę, ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200 C) apie valandą.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai