Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 švieži arba šaldyti moliuskai su geldelėmis
230 g šviežios arba šaldytos žuvies filė (raudonasis ešerys, didžiadantė arba otas)
230 g šviežių arba šaldytų krevečių
0,5 puodelio supjaustytų šviežių grybų
0,3 puodelio žalios arba raudonos paprikos, supjaustytos
0,25 puodelio svogūno, supjaustyto
2 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštas alyvų aliejaus
400 g konservuotų pomidorų, supjaustytų
2 šaukštai petražolių
0,3 puodelio sauso raudono arba balto vyno + 0,25 puodelio vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukšteliai šviežio baziliko ir raudonėlio (po 1,5 šaukštelio)
prieskoniai: 1 šaukštelis cukraus, 0,25 šaukštelio druskos, 0,125 šaukštelio čili pipiro

Gaminimas:
1. Jei naudojate šaldytas geldeles, atšildykite jas. Naudodami kietą šepetį gerai nuplaukite geldeles po tekančiu šaltu vandeniu. Į 8 puodelius vandens įdėkite 3 šaukštus druskos ir ją ištirpinkite. Sudėkite moliuskus; mirkykite 15 minučių. Nusausinkite ir perplaukite. Nupilkite vandenį. Pakartokite mirkymą, nusausinimą ir perplovimą dar du kartus.
2. Jei naudojate šaldytus, dalinai atšildykite žuvį ir krevetes. Supjaustykite žuvį į 3 cm gabaliukus; atidėkite. Uždenkite ir padėkite žuvies gabaliukus ir krevetes į šaldytuvą, kol jų prireiks.
3. Dideliame inde karštame aliejuje kepkite grybus, papriką, svogūną iki jie bus minkšti - bet neturi paruduoti. Sudėkite pomidorus su skysčiu, vyną, vandenį, petražoles, pomidorų pastą, citrinos sultis, baziliką, raudonėlį, cukrų, druską ir pipirus. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengtame puode 20 minučių.
4. Sudėkite moliuskus, žuvies gabaliukus ir krevetes. Troškinkite uždengtame puode 5-10 minučių arba kol moliuskai atsiveria, o žuvis lengvai skyla gabaliukais. Išmeskite neatsivėrusius moliuskus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai