Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ruošiant kavą kavavirėje arba filtruotą kavą, būtina pilti tik šviežią vandenį. Jei vanduo kietas, jį reikia perfiltruoti arba užvirinus dar pavirti 2 minutes, o tik tada užplikyti filtre esančią kavą. Vienam puodeliui imti vieną porciją arba vieną šaukštą kavos (paprastai kavavirėse būna ir kavos saikas). Šių taisyklių būtina laikytis, norint paruošti kavą pagal šiuos receptus.


Vežikų kava
Tai mėgstamas XIX-jo ir XX-jo amžiaus pradžios Vienos vežikų gėrimas. Į karščiui atsparią stiklinę įdėti šaukštelį, du trečdalius stiklinės pripilti užplikytos verdančios kavos ir papuošti plakta grietinėle. Apibarstyti kavos pupelėmis arba žiupsneliu maltos kavos. Pagardinti cukrumi. Tiekti su stikline šalto vandens.


Rusiška kava
Šis pavadinimas atsirado todėl, kad kava buvo gardinama rusiška degtine. Išvirti 1/4 l kavos, pagardinti 4 šaukšteliais cukraus, įpilti 1/4 l stipraus raudonojo vyno ir dar kartą užvirinti. Įpilti 4 šaukštus degtinės ir vėl užvirinti. Paruoštą kavą supilstyti į puodukus arba karščiui atsparias stiklinaites. Gerti karštą.

Imperatoriaus melanžas
Šį gėrimą galima ruošti įvairiais būdais, bet visada būtina dėti trynį.
Į kiekvieną stiklinę suleisti po trynį ir išplakti su 1 šaukšteliu šalto vandens, įkrėsti 3 šaukštus karštos grietinės, išmaišyti, pagardinti 2 šaukšteliais cukraus ir karšta kava (filtruota arba virta kavavire). Galima įpilti šlakelį konjako arba tiekti jį atskirai. Jei ruošiama daugiau melanžo, dideliame inde visus trynius patariama plakti su cukrumi bei vandeniu tol, kol ištirps cukrus. Paskui gėrimą supilstyti į puodukus, pagardinti kava ir grietine, taip tryniai nesutirštės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai