Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g sviesto
10 šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
600 g obuolių
cinamono šaukštelis


Gaminimas:
Sutarkuojam į miltus sviestą. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišome, suminkome tešlą ir padedame į kamerą valandai laiko atšalti.
Obuolius supaustome. Kiaušinio baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą tarkuojame su tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasiliekame užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavę tešlą sudedame obuoliukus, užpilame suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuojame šiek tiek tešlos. Kepame 180 c orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus !
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 vidutinio dydžio obuolių,
200g sviesto,
200g cukraus,
200g grietinės,
3 kiaušiniai,
700g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. vanilinio cukraus,
2 v. š. migdolų drožlių,
cinamono,
cukraus pudros.


Gaminimas:
Kiaušinius ir cukrų gerai ištrinti su minkštu sviestu kol nebesijaus cukraus, dar sudėti grietinę ir gerai permaišyti.Tada sudėti miltus, kepimo miltelius ir viską gerai suminkyti. Tešla turėtų būti nekieta. Paruošta tešlą valandėlei dėti į šaldytuva kad pailsėtų.
Tuo tarpu nulupti obuolius supjaustyti nemažais gabaliukais, juos pabarstyti cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Tešlą padalinti į trisdalis,ir dvi iš jų, į sviestu pateptą skardą, rupia tarka sutarkuoti. Ant jos sudėti obuolius ir užbarstyti migdolų drožlių. Likusią tešlą užtarkuoti ant viršaus.
Pyragą kepti 50 min. 180-200 laipsių karštumo orkaitėje.
Iškepusį ir truputi pravėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Šis dar šiltas pyragas yra labai skanus su ledais.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai