Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g miltų
250 g margarino kepiniams
220 g cukraus
200 g grietinės
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 kg vyšnių, be kauliukų
100 - 150 g vyšnių
Kremui:
700 g grietinės, 30 %, 
250 cukraus pudros
10 g vanilinio cukraus
Šokolado bei migdolų drožlės, papuošimui
 


Gaminimas:
Vyšnias apibarstyti cukrumi ir palikti, kad nutekėtų sultys (sultys nebus reikalingos).
Į grietinę įdėti kepimo miltelius ir išmaišyti. Margariną suplakti su žiupsneliu druskos. Sujungti dvi dalis ir įdėti miltus. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 40 - 60 min.
Atšaldytą tešlą padalinti į 15 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti stačiakampį 20x7 cm. Per vidurį, glaudžiai, sudėti vyšnias. Užlipdyti kraštus, kad vyšnios liktų viduje.
Kepti 200°C temperatūros orkaitėje 15 - 20 min.  Atvėsinti.
Kremo gaminimas. Elektriniu plaktuvu vėsią grietinę išplakti su cukrumi, kol masė padidės.
Pyragas dėliojamas taip: pirmas aukštas - 5 pagaliukai su vyšniomis, antras - 4, trečias - 3, ketvirtas - 2, paskutinis - 1. Po kiekvieno aukšto tepame kremą. Likusiu kremu lygiai ištepame visą viršų.
Pabarstome šokolado drožlėmis. Paliekame 12 val. šaldytuve.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai