Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragui:
2 kiaušinių
4 v. š. cukraus (su kaupu)
50 ml pieno
Šafrano (ant peilio galo)
400 g miltų
100 g sviesto
1 a. š. kėlimo miltelių
1 žiupsnelio druskos
2 v. š. trupinių (kepimo indui pabarstyti)
Pertepimui:
0,25  rudojo cukraus
1 v. š.  citrinos sulčių
1 v. š.  medaus
2 šaukštus vandens
300 ml 30% grietinės.
1 šaukštas apelsinų cukatų
1 sauja džiovinų abrikosų
2 šaukštai skrudintų žemės riešutų.
3 – 4 šaukštai vanilės sirupas
200 ml 30% grietinė (antram sluoksniui)
Glajui:
100 g šokolado
100 ml pieno
250 g cukraus
50 g kokoso drožlių
50 g sviesto
100 g varškės
1 saujos anakardžių riešutų


Gaminimas:
Į pieną įberti šafraną ir palaukti 30 min.
Sviestą išsukti su cukrumi. Įdėti kiaušinių tyrnius ir išsukti. Įpilti pieną su šafranu ir išmaišyti. Įsijoti miltus, juose įmaišyti kėlimo miltelius, druską ir viską gerai išsukti. Įdėti išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Indą, kuriame bus kepamas biskvitas, gerai ištepti sviestu ir pabarstyti trupiniais.
Į indą įpilti biskvito tešlą ir tolygiai paskirstyti. Biskvitą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 20 min., 200° C ir dar 10 min. 180° C temp.
Palaukti kol atvės. Jei biskvite iškils kauburėlis, jį nupjauti – bus trupiniams...
Biskvitą perpjauti du kartus (gaunasi trys sluoksniai).
Ruošti pertepimą.
Į puodą įpilti cukrų, citrinos sultis, medų ir vandenį ir virti ant vidutinės ugnies. Kai pradės putoti, ugnį sumažinti ir virti maišant iki masė sutirštės ir pasidarys karamelinės spalvos. Atvėsinti.
Į masę įmaišyti cukatus, skrudintus žemės riešutus ir kubeliais supjaustytus džiovintus abrikosus.
Į medaus, cukraus ir priedų masę įmaišyti maždaug 300 ml grietinės. Pertepimas paruoštas.
Kad tortas atrodytų gražiau – biskvito apačią padarysime torto viršumi, t.y. apversime. Šį biskvito sluoksnį dėsime paskiausiai.
Apatinį torto sluoksnį supilti vanilės sirupu (jei reikia – apatinio torto sluoksnio išlyginimui galima panaudoti nupjautą biskvito viršūnę) ir užtepti storoką grynos riebios (nenaudokite mažesnio nei 30% riebumo) grietinės sluoksnį (apie 150 /200 ml) . Dėti bistvito sluoksnį. Ant viršaus dėti paruoštą torto pertepimą. Ant pertepimo sluoksnio dėti kitą biskvito sluoksnį.
Pasiruošti šokoladinį glajų ir jo gausiai uždpilti ant torto viršaus bei užtepsi torto šonus.
Paruošti glajų.
Pieną kaitinti su cukrumi iki sutirštės. Įdėti šokoladą, jį ištirpinti maišant. Įdėti sviestą ir maišyti kol ištirps. Į šokolado masę įdėti kokoso drožles ir išmaišyti.
Per sietelį pertrinti varškę ir ją įmaišyti į šokolado masę. Atvėsinti.
Atvėsusį šokoladinį glajų užtepti ant torto viršaus ir aptepti juo šonus. Šokoladiniame glajuje apvolioti anakardžių riešutus ir uždėti ant torto viršaus.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai