Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

Biskvitui šviesiam:
2 stiklinės miltų
2 stiklinės grietinės
2 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
Rudam biskvitui:
Visko tiek pat, kiek ir į šviesų tik įdedama kakava.
Pertepimui:
3 stiklinės grietinės
2 valgomi šaukštai želatinos
2 stiklinės cukraus
Ant galo šaukštelio citrinos rūgšties 
Uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) arba uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.
Viršui:
400 g sviesto
Kakava
Ant galo šaukštelio citrinos rūgšties
2 stiklinės cukraus
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra
1 kiaušinio baltymas
Žali maistiniai dažai
Kita:
Riebalai skardai ištepti
Margarinas


Gaminimas:
Eiga: biskvitai:
Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingredientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėje, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami (nes jei tepama ant dar šiltų, leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai, perpjaunami horizantaliai per pusę.
Pertepimas:
Visi ingredientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad betepant nebėgtų.
Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.
Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Bet kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Ingridientai:
Grietinės(30% riebumo),1 l
Želatinos(su kaupu), 2 šaukštai
Braškių, 1 kg
Cukrus, 150 g
Pienas, 0,5 stiklinės


Gaminimas:
Biskvitas:
4 kiaušinius, 4 šaukštus cukraus išsukti iki purios baltos masės, beplakant įmaišyti 4 pilnutėlius šaukštus  miltų ir mašyti  iki vientisos masės.
Kepti 20-30 min. 180 °C temperatūroje. Biskvitą jau turime.
1. Tada užpilti 2 šaukštus želatinos puse stiklinės šilto pieno (apie 1val. palaikyti ,kad išbrinktų).
2.Atvėsusį biskvitą supjaustyti gabaliukais (1,5- 2 cm).
3.Grietinę išplakti mikseriu su cukrumi. 
4.Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant lėtos ugnies,kol ištirps.
5.Atvėsusią želatiną lėtai pilti į grietinę maišant.
6.Sluoksniais dedame į tortinę formą biskvitą,po to braškes ir užpilame grietinę,kol nesustingo.Vėl antrą sluoksnį biskvito,po to braškių ir užpilame likusią grietinę.
7. Tortą puošiame braškėmis ir statome į šaldytuva(nakčiai).
 Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai