Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Torto biskvitui:
4 kiaušiniai
400 g cukraus
270 g miltų
60 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
400 g grietinės
75 g lazdyno riešutų
1 plytelė juodojo šokolado

Torto kremui:
400 g sviesto
2 indeliai kondensuoto pieno „Rududu“
0,4 puodelio stiprios kavos


Gaminimas:
Biskvitui: Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės. Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą. Gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, suberti išsijotus miltus, supilti kepimo miltelius, smulkintus lazdyno riešutus. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Vieną dalį kepti formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Tą patį pakartoti su antra tešlos dalimi. Iškeptus biskvitus perpjauti į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
Kremui: išplakti kampario temperatūros sviestą su tokios pačios temperatūros “Rududu”. Lėtai įplakti paruoštą ir perkoštą stiprią juodą kavą.
Atvėsusius lakštus pertepti kremu, naudojant torto formos bortelius. Ant torto viršaus patepti likusiu kremu ir pabarstyti tarkuotu šokoladu ir puošti pagal fantaziją (arba aplieti šokoladiniu glajumi). Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings. Galima nuėmus formos bortelius torto kraštelius aptepti kremu iš apibarstyti šokolado drožlėmis arba biskvito trupiniais. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai