Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
180 g sausainių (tinka patys paprasčiausi, kur būna prie arbatos)
70 g graikinių riešutų
100 g lydyto margarino VILNIUS kepiniams
1 šaukštelis kakavos miltelių (geros kokybės, nes labai įtakoja skonį)
Užpildymui:
700 g "ricotta" arba "mascarpone" sūrio
100 g cukraus
3 kiaušiniai
2 šaukštai bulvių krakmolą
150 ml likerio "Bailey's Irish Cream"
50 g juodojo šokolado
Papuošimui:
50 g baltojo šokolado


Gaminimas:
Sausainius sumalame ir sumaišome su taip pat sumaltais riešutais bei kakava.
Įmaišome ištirpintą margariną.
Šia mase ištepame kepimo formos ir dugną, ir šonus, kad nebūtų jokių skylučių ar tarpų. Formą naudojau 20 cm skersmens, su nusiimančiu ir dugnu, ir šonais.
Kepiau 160 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
Taip pat įmaišykite likerio ir krakmolo.
Atskirame inde ištirpinkite juodąjį šokoladą.
Į atvėsušį pagrindą supilame pasigamintą sūrio kremą.
Ant orkaitės dugno, virš kepimo formos, padėjau dubenį su vandeniu ir kepiau tortą orkaitėje dar apie 1 valandą. Temperatūra turi būti žema iki 160 C.
Kai tortas iškeps, atvėsinkite, ištepkite šokoladu viršų ir palaikykite šaldytuve 4-6 val. Pyragą papuošiau balto šokolado drožlėmis.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai