Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 gramų kvietinių miltų,
500 gramų sviesto,
1 kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
5 gramai druskos

Gaminimas:
Kremui:
0.5 kg.sviesto;
120 g.miltų;
350 g.cukraus;
1 stiklinė pieno;
2 tryniai;
1 pakelis vanilinio cukraus;
citrinos arba spanguolių sulčiu.

Užminkoma kapota tešla. Atšaldoma ir iškočiojus iškepami lakštai.
Kremui skirtas sviestas ištirpinamas puode, beriami miltai ir maišant pakaitinama, kol miltai ima gelsti. Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas i sviesta, smarkiai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšala. Tada po viena mušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputi pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro pūrus.

Atšale papločiai pertepami kremu ir palaikomi pora valandų paslėgti. Tada kremu aptepami nulyginti šonai ir viršus. Šonai apklijuojami trupiniais. Papuošiamas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
600 g miltų
300 g sviesto
225 g grietinės
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos

Kremui:
750 ml. pieno
1 vanilės ankšties
7 kiaušinių trynių
220 g. rudo cukraus
75 g  miltų
150 gr sviesto


Gaminimas:
Tešlos:
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230° laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Kremo:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~ 8 min.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai