Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti)
60 g cukraus pudros
45 g maltų migdolų
3 arbatinių šaukštelių tirpios kavos miltelių, ištirpintų 4 arbatiniuose šaukšteliuose verdančio vandens ir ataušintų
0,5 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
30 g miltų
Kavos kremui:
1 valgomas šaukštas cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos miltelių, ištirpintų 2 arbatiniuose šaukšteliuose verdančio vandens ir ataušintų
2 valgomi šaukštai kavos likerio
250 ml plakamosios grietinėlės
Tarkuoto šokolado papuošimui


Gaminimas:
Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra iki tirštos vienalytės masės. Tuomet įplakite sumaltus migdolus, ištirpintą kavą ir vanilės esenciją. Dubenyje iki purios masės išplakite baltymus. Į kiaušinių trynius suberkite miltus ir atsargiai sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą (20 cm skersmens) ir kepkite 20-25 minutes. Iškepusį palaikykite skardoje 10 minučių, o po to išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti, kai atvės perpjaukite per pusę. Aš kepiau du tokius vieną su migdolais, kitą be nieko.
Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir kavos likerį. Vieną papločio pusę aptepti gausiai kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse. Po to ant tos kitos pusės uždėti dar kremo, ir galiausiai užkloti kita paplotį, turi susidėti trys papločiai. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai