Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 porcijoms:
6 stiklinių  vištienos sultinio, geros kokybės
2 - 3 kafiro laimo lapelių, (arba 0,5 a. š. laimo žievelių)
2 stiebų citrinžolės, maltos (arba 3 griežinėlių citrinos)
1 čili pipiro
1 a. š. galandžgalo, tarkuoto (arba imbiero)
3 - 4 skiltelių česnako, malto
1 v. š. sojų padažo}
1 laimo sulčių
2 v. š. žuvies
12 krevečių, didelių, be kevalo
1 saujos shitake grybų
0,3 stiklinės kalendrų, šviežių, smulkintų
1 saujos baziliko lapelių, šviežių
1 a. š. cukraus
Daržovės (brokoliai ar vyšniniai pomidoriukai)
 
 


Gaminimas:
Dideliame puode ant didelės liepsnos užvirinti vištienos sultinį. Sudėti maltą  citrinžolę (ir likusius citrinžolės stiebelius, jei naudojate šviežią citrinžolę ) kafiro laimo lapelius ir viską užvirinti.
Sriubai užvirus sumažinti ugnį iki vidutinės.
Tada sudėti česnaką, galangalą (imbierą),  1 čili pipirą , grybus. Įspausti žaliosios citrinos sultis, supilti žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišyti ir troškinti 3 minutes.
Sudėti dideles ar vidutinio dydžio krevetes ir pasirinktas daržoves. Troškinti, kol krevetės pasidarys rožinės spalvos ir taps minkštos (virti apie 3 minutes ). Vėl sumažinti ugnį ir supilti kokosų pieną. Kad sriubos skonis būtų  tinkamas, labai svarbu atrasti  rūgštumo, aštrumo bei sūrumo  pusiausvyrą.  Jei sriuba ne pakankamai sūri, reikia įpilti dar 1 šaukštą žuvies arba sojų  padažo, jei per sūri – dar šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įberti cukraus, jei per aštri – įpilti dar kokosų pieno.
Sriubą patiekti dubenėliuose pagardinus šviežia kalendra.
Skanaus!
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai