Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
Skardinės kondensuoto pieno
Rūgščios uogienės


Gaminimas:
1. Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti, kol paruduos iki 185  ° C įkaitintoje orkaitėje. Tada juosteles visiškai atvėsinti.
2. Kremui. Kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakant, supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos purios masės.
3. Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo (vyniotinio pagrindui). Tuomet, toje vietoje, dėti apie 5 juosteles ir dar 3 juosteles perpjauti per pusę bei pridurti jas iš galo, t.y. prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę.
4. Ant išdeliotų juostelių tepti dalį kremo (svarbu, kad jo pakliūtų į tarpus). Taip dėlioti visas juosteles. Priešpaskutiniam  sluoksniui, vietoj kremo, naudoti uogienę, tuomet sudelioti juosteles ant viršaus ir aptepti  jį likusiu kremu. Taip  dėliojant, jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis. Likusias juosteles atidėti trupiniams (torto papuošimui) . Vyniotinį apsukti maistine plėvele ir pagražinti  formą. Vyniotinį padėti į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant apvolioti vyniotinį trupiniuose.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
1 skardinės kondensuoto pieno
Rūgščios uogienės


Gaminimas:
Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185°C įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.
Kremui. Kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakant, supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos purios masės.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo, toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 juosteles bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir pridurti jas iš galo, t.y. prailginti vyniotinį dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę.
Ant išdeliotų juostelių tepti dalį kremo (kremas turi pakliūti į tarpus). Taip sudėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudelioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotinį aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotinį iš karto apsukite maistine plėvele. Padailinti formą ir padėti  į šaldytuvą parai. Papuošti tešlos juostelių trupiniais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai