Santrauka: Valgyt tai norisi
Tema sukurta: 2009.10.07 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8 Toliau Paskutinis
2009.10.07 21:44 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Daene
Daene
Didmeistris
Ką daryti tiems, kurie gaminti valgio nemoka, nenori, neturi kantrybės, nes kiekvienas bandymas baigiasi nesėkme ir bardaku virtuvėje? Mamos ir močiutės šalia nėra, bet taip norisi kažko kitokio nei kuldūnai arba makaronai su ketčupu kasdien.
Pasidalinkit savo patirtim ir paprastais, bet neprastais receptėliais, ką galima pasigaminti turint minimalius valgio gaminimo gabumus, bet tuo pačiu, kad tai būtų kažkas neatsibodę ir netokio įprasto
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 21:47 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Exitium
Exitium
Patyręs
Nusipirk įmantresnį pusgaminį ir jau gatavų salotų Kam teptis rankas?
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 21:51 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Daene
Daene
Didmeistris
Kiek galima su tais pusgaminiais...Kažkada vistiek įgrista Nėra taip sveika, be to. Gatavos salotos labai brangios!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 21:52 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


KristinaAd
KristinaAd
Moderatorius
Paimk žuvies filė, pabarstyk žuvies prieskoniais, druska ir dėk į skardą. Ant viršaus uždėk plonomis riekutėmis pjaustyto svogūno, jei nemėgsti svogūno, galima pomidorų riekutes (galima ir svogūną su pomidoru kartu). Sumaišyk tarkuotą sūrį su majonezu ir padenk viską. Ilgai kepti nereikia. Aš pagal skonį nusprendžiu, kada jau iškepę. Skaniausia man su virtais grikiais. Grikius verdu maišeliuose.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 21:55 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


nekiaule
nekiaule
Pradedantysis
mmm karbonado kaip dbr uzsimaniau ) indulgencija tu nupirk produktu o as tau paruosiu jei pazadi ir mane pavaisint
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 21:55 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


G04Tereza
G04Tereza
Patyręs
Tuos pačius atsibodusius koldūnus apvirusi kiaurasamčiu išgriebk į kepimo bet kokią formą, užliek grietine, užmesk porą šaukštelių sviesto, užtarkuok sūrio ir pašauk į įkaitintą orkaitę kol sūris išsileis, o, jei mėgsti ir šiek tiek daugiau apkeps. Prieskoniai pagal skonį arba ką turi po ranka. Skanaus...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:03 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Sheila
Sheila
Didmeistris
aš daugiausiai užsiimu visokių salotų gamyba.. pagrindas yra salota (Iceberg),agurkas, pomidoras, paprika, kai kuriais atvejais - + raudonas svogūnas ir alyvuogės. o tada jau pagal tai ko šaldytuve yra - sūrio (feta, parmezanas, paprastas olandiškas)/virtas kiaušinis ir tunas/ prabangiau - rūkyta lašiša/ kumpis, kokia file ar paprastai vištiena pakepta. o užpilas - alyvuogių aliejus, citrinos sultys ir druska,pipirai,česnakas/bazilikas. pagal receptą darau tik graikiškas ir nicos salotas, o visos kitos improvizuotai

o jei ką paprasčiau, tai galima visokias užkepėles daryt. gan greita ir skanu. virtos bulvės/makaronai/ryžiai, pridėti pakeptos vištienos/šoninės/daržovių (kaip kas mėgsta), užpilti plakto kiaušinio grietinėlės ir prieskonių mišiniu ir apibarstyti sūriu (kepti kol iškeps). pagaliau tuos pačius koldūnus panašiai galima paruošti

o šiaip tai nežinau, kiek žmogus nesėkmingas virtuvėje
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:15 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Eburbulas
Eburbulas
Pažengęs
Pasmulkini cibuliuką, lašinukų. apkepi keptuvėje, tuo pačiu metu išverdi grikių pakelį.Išvirtus grikius suverti į keptuvę ir pakepi viską. ir tikrai neilgai ir pakankamai skanu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:21 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


KristinaAd
KristinaAd
Moderatorius
Pakepini svogūnus su midijomis, padruskini, papipirini, įdedi pomidorų padažo. Skanu valgyti su bulka.

Vienoje kavinėje mėgau tą patiekalą užsisakyti. Jis visada buvo aštrus. Galvojau, kokius pipirus deda, namie pipirų mišinį išbandžiau ir ne tas. O paskui pabandžiau su paprasčiausiais juodais pipirais Va tada ir buvo gerai.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Kipshai
Kipshai
Pažengęs
Vištiena kario padaže.
Vištieną supjaustai juostelėmis, kubeliais ar kaip išeina, dedi druskytės ir įvairiausiu prieskoninių žolelių, užpili aliejaus ir išmaišai. Tada į įkaitintą keptuvę ir apkepi. Apkepus įpili sultinio arba vandens ir patroškini. Gali pridėti paprikos, svogūno ar poro, jei nemėgsti tai ir nereikia. Po to pili grietinėlę arba pieną. Dedi kario (kad būtų graži geltona spalva ir jaustųsi lengvas aštrumas). Reikia ir miltų, kad sutirštinti padažą. O kad miltai nesušoktų gumuliukais daryk taip: į dalį grietinėlės (pieno) įdėk miltų ir išplak plaktuvu ir tik tada į troškinį.
Skaniausiai su makaronais arba ryžiais.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:28 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Charibdė
Charibdė
Didmeistris
Skersinis rašė:

Pasmulkini cibuliuką, lašinukų. apkepi keptuvėje, tuo pačiu metu išverdi grikių pakelį.Išvirtus grikius suverti į keptuvę ir pakepi viską. ir tikrai neilgai ir pakankamai skanu.


vienas slyksciausiu sitas
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:28 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Charibdė
Charibdė
Didmeistris
maloni rašė:

Paimk žuvies filė, pabarstyk žuvies prieskoniais, druska ir dėk į skardą. Ant viršaus uždėk plonomis riekutėmis pjaustyto svogūno, jei nemėgsti svogūno, galima pomidorų riekutes (galima ir svogūną su pomidoru kartu). Sumaišyk tarkuotą sūrį su majonezu ir padenk viską. Ilgai kepti nereikia. Aš pagal skonį nusprendžiu, kada jau iškepę. Skaniausia man su virtais grikiais. Grikius verdu maišeliuose.


mmm...suzadino apetita,butinai isbandysiu
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:29 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Paracetamolis
Paracetamolis
Meistras
sumetei jautiena gabaliukais i molini inda, pribarstei visokiu orieskoniu, supajaustytasb ulves kubeliais uzmetei ant virsaus, papjaustytu svogunu, moku, ir uzpylei stikline vandens su ismaisytu pamidoru padazu.... ir i orkaite istusinti, siaip as tusinimo viduryje idedu dar virtas pupeles , siaip gali zalias ideti is pradzios... ir tusini kol istusina...
p.s as dedu stikline ant gero puses kg.... ir 200-220 laipsniu cia tas pac kas pasidaryt tinginio pyraga, tik laukti reik ilgiau

jei turi krabu lazdeliu:
uztepi labai mazai sviesto and duonos riekes, tik taip, kad patept , an virsaus uzdedi krabu lazdeliu , surio ir i orkaite kad suris issilyditu....

pasiemiai varskes, sumaisiai su greitine,cukrum, razinom, ir i sumustinine, kaip sakant, karstas sumustinis su varske
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:32 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Paracetamolis
Paracetamolis
Meistras
blogiausiu atveju blynelius issikepk, tik pakeisk piena i kokias sultis, jie nori gali daispilti saldikliu(bananu,.braskiu,citrinu,kavos,migdolu ir t.t )
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:34 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Kipshai
Kipshai
Pažengęs
Plovas

Apkepi mėsą (kokią nori: vištieną, veršieną, kiaulieną, avieną ir t.t.), morkas, svogūną, česnaką. Kepant pagal skonį dedi įvairiausių prieskonių. Po to viską suverti į gilią skardą, dedi ryžius (nevirtus) ir pili vandenį (ryžių ir vandens santykis turi būti 1 prie 4). Tada į orkaitę ir kepi 30-60 min. (priklauso nuo kaitros, kiekio ir pan.)
O galima ir į troškinamą mėsą su daržovėm (tik tada reiktų gerai ištroškinti) dėti jau virtus ryžius ir troškinti kol ryžiai sušils
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:41 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Kipshai
Kipshai
Pažengęs
Salotos salotėlės

virti makaronai, tunas ir kepinti svogūnai, na aišku pipiriukai ir druskytė. Še ir tuno salotos...


Salotų lapai, agurkai, pomidorai, avokadas, krevetės, citrinos sultys, petražolės, bazilinai, raudonėlis ir majonezas

Morkos, juodasis ridikas, česnakas ir majonezas

Žalias smulkiai tarkuotas burokas (pailgas burokas skaniau), majonezas ir krienai

Varškė, vegeta, česnakas ir grietinė
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:44 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Kipshai
Kipshai
Pažengęs
maloni rašė:

Paimk žuvies filė, pabarstyk žuvies prieskoniais, druska ir dėk į skardą. Ant viršaus uždėk plonomis riekutėmis pjaustyto svogūno, jei nemėgsti svogūno, galima pomidorų riekutes (galima ir svogūną su pomidoru kartu). Sumaišyk tarkuotą sūrį su majonezu ir padenk viską. Ilgai kepti nereikia. Aš pagal skonį nusprendžiu, kada jau iškepę. Skaniausia man su virtais grikiais. Grikius verdu maišeliuose.


Su pomidoru nebandžiau, reiks išbandyti. Bet šiaip šį žuvytė, tai liuks. Pas mane ją valgo, net ir tie kurie nėra žuvies mėgėjai...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:46 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Paracetamolis
Paracetamolis
Meistras
nuplovei kulsytes, uemtei i vandeni, pavire, imetei bulves, vistienos sultinio, pries gala virimo sumetei makaronus ir pavirei 10-15min...
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 22:51 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


NeDraugiška
NeDraugiška
Pažengęs
Labai nesunku išsikepti vištienos:
nusiperki vištienos blauzdelių ar sparnelių, apsivalai(kartais būna plunksnelių), nuplauni.
tada paimi kokį nors dubenį sudedi vištieną, įkratai vištienos prieskonių, žiupsnelį druskos, gali įkratyti kmynų, įpjaustai svogūno, įdedi nedaug majonezo ir viską gerai išmaišai.
Palieki kokiai pusei valandos, kad pritrauktų prieskonių skonio. Tada nurenki nuo vištienos svogūnus (jei prikibo), ir dedi į skardą. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2009.10.07 23:08 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


ellada
ellada
Pradedantysis
jei megsti troskinukus... tai pasiruosi visokiu darzoviu kokiu megsti ri turi ( as paprastai imu kopusta, morkas, svogunus, paprika ir bulvytes). 1morkyte sutarkuoji stambia tarka ir pakepini kartu su svogunu smulkiai supjaustytu, arba jei nori troskinuko su mesa, kartu ir mesos gabaliukus. tada viska i puoda, t.y. supjaustytas darzoves visas, ir pakepintas uzpili virintu vandenuku, pridedi prieskoniu, dar pomidoru padazo, ir troskini kiti del tirstumo teda miltu i vandeni bet man nereik
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
1 2 3 4 5 6 7 8 Toliau Paskutinis
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai