Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg smulkios žuvies
1-2 svogūnas
petražolės šaknis
1-2 lauro lapai (Lauro lapas)
5-6 žirneliai pipirų
druskos
morkos
bulvės
peletrūnas
bazilikas
300-500 g žuvies filė

Gaminimas:
Geriausia žuvienė gaunasi iš: ?) šviežios, b) upinės, c) smulkios žuvies. Sultiniui galima naudoti ir smulkią jūrinę žuvį.
Šia žuvį reikia virti iki visiško suvirimo - skaičiuojant 1 kg žuvies 1-1,5 litrų vandens - po to ją negailestingai išmesti. Gautą viralą perkošti ir pastatyti ant mažos ugnies, įdėjus svogūną, petražolės šaknį, lauro lapus, pipirų žirnelius, druską.
Po 20-30 minučių įdėkite supjaustytas šiaudeliais morkas ir bulves, peletrūną ir baziliką (šviežius ar džiovintus). Dar po 5-7 minučių sudėkite žuvies filė gabalus. Čia galite imti menkę, upėtakį, sterką. File virkite kelias minutes.
Kuo daugiau ir įvairesni prieskoniai, tuo geresnė žuvienė. Ir filė neturi būti per mažai; po du porcijinius gabalus į kiekvieną lėkštę.
Atkirame inde kaštu sultiniu užpilkite kelis šafrano siūlelius ir supilkite į nuo ugnies nuimtą puodą. Žuvienė taps aromatinga ir auksinės spalvos.
Įmeskite į puodą gabalą sviesto, leiskite viralui pastovėti 3-4 minutes ir patiekite, užbarstę krapų ir svogūnų laiškų.
Klausimas apie tai, ar verta prie žuvienės paduoti degtinę - šaltame, aprasojusiame grafine - yra nusikalstamas pats savaime ir kaip toks nereikalauja atsakymo.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai