Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
550 g vištienos kepenėlių
100 g sviesto + 100 g apliejimui
4 česnako skiltelės
2 nedideli svogūnai
50 g Parmos kumpio (arba bekono)
100 ml brendžio
1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus
druska
spalvoti pipirai + dekoracijai
keli lauro lapai (dekoracijai)
Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai


Gaminimas:
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakaitinti smulkintą svogūną bei česnaką.
Po kellių minučių sudėti smulkintą Parmos kumpį arba bekoną bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Pakepinti apie 10 min, kol kepenėlės bei kumpis apkeps.
Viską keptuvės turinį supilti į indą. Keptuvę grąžinti ant ugnies, įdėti sviesto gabalėlį, palaukti kol ištirps, supilti brendį bei pakaitinti apie 1 minutę.
Supilti prie kepenėlių, įberti maltus spalvotus pipirus, druską, džiovintus čiobrelius bei paprikos miltelius. Viską susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės.
Masę supilstyti į indelius. Ant viršaus galima uždėti kelis lauro lapelius bei užbarstyti spalvotų pipirų. Kad paštetas netamsėtų bei ilgiau išliktų šviežias užliekite tirpintu sviestu.
Laikyti šaldytuve.
Man paštetas idealiai tinka su grūdėtos duonos riekele bei rūgštaus obuolio skiltele
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai