Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 porcijoms
300g sluoksniuotos tešlos
1kg vyšninių pomidoriukų
1 kiaušinio trynis
1v. š. cukraus pudros
3 šakelių bazilikų, šviežių
3 šakelių  čiobrelių, šviežių
Druskos, pipirų
Sūrio kremui
100g kieto sūrio (parmezanas, džiugas)
200g tepamo  (lietuviško varškės) sūrio, šviežio
2 v. š. grietinės
Pistou padažui
1 puokštės  baziliko, šviežio
30 g kedro riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
50g kieto sūrio (parmezanas, džiugas)
2 skiltelių česnako


Gaminimas:
Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg.šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą (skardą) ir kiaušinio plakiniu patepti tešlą. Kepti iki 210 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Sūrio kremas
Sutarkuotą kietą sūrį  sumaišyti jsu tepamu grietine bei sūriu. Pagardinti druska ir pipirais.
 
Pistou padažas
Česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių, o sūrį sutarkuoti. Smulkintuvo pagalba sutrinti baziliko lapelius, riešutus ir aliejų, česnaką, sūrį iki vienalytės masės. Pagardinti druska ir pipirais.
Vyšninius pomidoriukus  nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei šviežias  čiobrelio šakeles. Kepti  2 minutes, vartant medine mentele (svarbu neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė). Paskaninti druska bei pipirais.
Iškeptą tešlos lakštą patepti pistou padažu arba sūrio kremu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra. Nustatyti grill funkciją ir kepti orkaitėje 5 minutes.
Iškepusią tartą papuošti šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai