Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai: 


Pastai (4 porcijos):
 
1 valg. š. aliejaus
2 dideli valg. š. kietų miltų (dvigubas nulis)
1 vienas kiaušinis (ne narvuose užaugintų vištų)
1 žiupsnis druskos
 
Padažui:
 

500 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo
1 stiklinė juodų alyvuogių
0,5 stiklinės kaparėlių
2 svogūnai
3 salierų stiebai
1 morka
1 galva česnako
2 stiklinės luptų smulkintų pomidorų
1 stiklinė raudono vyno (sauso)
1 valg. š. pomidorų pastos
Vištienos ir daržovių sultinys
Pipirai
Druska
Rozmarinas
Bazilikas
Petražolės
Parmezano sūris
Džiuvesėliai
Alyvuogių aliejus


 


Gaminimas:

Kaip pasigaminti makaronus (pasta):
 
Sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir aliejų. Iškočiokite didelį ploną blyną ir jį susukę plonai supjaustykite. Naminius makaronus virkite sūriame verdančiame vandenyje apie 4-5 minutes.

 
Kaip paruošti Ragu mėsos padažą:
 
Įkaitinkite puodą, supilkite aliejų, sudėkite smulkintas morkas, svogūnus, česnakus. Tada sudėkite faršą, prieskonius ir viską gerai apkepinkite. Tuomet sudėkite likusius ingredientus ir užpilkite sultiniu. Virkite apie 45 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite raudonąjį vyną. Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Tuomet viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, todėl galite naudoti vandenį kuriame virėte makaronus.
Makaronus gražiai sudėkite į dubenį, užtarkuokite parmezano sūrio, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvesėliais.
Improvizuokite: padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos ar makaronus pjaustyti įvairiomis formomis.

 

Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos:www.ciopciop.lt

 
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai