Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5 kiaušiniai,
300 g miltų,
200 g margarino,
200 g cukraus,
2 v. š. grietinės,
1 a. š. kepimi miltelių,
1 v. š. cukraus pudros.
Įdarui:
600 g varškės,
2 v. š. cukraus.


Gaminimas:
Atskirti 4 kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltimus pastatyti į šaldytuvą.
Pyrago tešlai paruošti reikės ištrinti cukrų su 1 kiaušiniu ir 4 tryniais, sudėti tirpintą margariną, grietine ir kepimo miltelius sumaišytus su miltais. Viska gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (taip geriau bus išimti iškepusi pyragą, bet galima ir skadą tik patepti riebalais). Ant tešlos tolygiai uždėti ištrintą varškę su cukrumi, geriausiai šiuo atveju naudoti konditerinį švirkštą. Taip paruoštą pyragą dėti kepti į įkaitintą 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepti 20min.
Kol pyragas kepa atvėsintus kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų su 1 šaukštu cukraus pudros. Po 20 min kepimo pyragą išimti ir ant jo paviršiaus gražiai paskirstyti išplaktus baltymus. Dėti į orkaite, kepti apie 25 min kol gražiai paruduoja paviršius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Reikės:
75 g sviesto
60 g cukraus
2 kiaušinių
250 g miltų
1/2 šaukštelio Santa Maria kepimo miltelių
Įdarui:
2 kiaušinių
130 g cukraus
1 šaukšto aliejaus
500 g varškės
130 ml pieno
1 pakelis vanilinio pudingo


Gaminimas:
1. Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais.
2. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
3. Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi.
4. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
5. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos.
6. Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus.
7. Supilame įdarą ir kepame 170° C orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažiname iki 150° C ir kepame dar apie 30- 35 minutes.
Pastebėjimai: kepimo laiką man teko koreguoti, kepiau apie 1 h. 30 min, ir geriausia laikyti 170° C temperatūra, nes varškė ilgai laikosi skysta. Priklauso nuo to kokio skystumo varškės masė.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai