Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g medaus
150 g rudojo cukraus
100 g sviesto
500 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
1/2 šaukštelio cinamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis kardamono,
tarkuoto muskato ir anyžių
1 pakelis kepimo miltelių
1/4  šaukštelio druskos
2 kiaušiniai džiūvėsėlių
20 nuvalytų migdolų

Gaminimas:
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolj palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai