Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 g jautienos išpjovos
Alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
Druskos
Juodųjų pipirų, maltų
Baziliko (padažui ir papuošimui)
2 - 3 česnako skiltelių
Grūdėtos varškės


Gaminimas:
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais,pabarstoma druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus,sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.
Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.
Padažui:
Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.
Steiką  patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant steiko pilti  baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai