Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg kiaulienos nugarinės
kiaulienos prieskonių
2 kiaušiniai
džviuvėsių
aliejaus kepimui
Įdariu:
1 svogūnas
1,5 stiklinės šaldytų voveraičių
50g sviesto
2 šaukštai miltų
druskos, pipirų
100g grietinės
2 l raugintų kopūstų

Gaminimas:
Kiaulienos nugarinę supjaustome 1,5 cm. storio griežinėliais, išmušame mėsos plaktuku, įtriname kiaulienos prieskoniai ir paliekame 1val. Įdarui pakepiname kubeliai supjaustytus svogūnus, voveraites, įmaišome miltus, greitinę, paskaniname druska ir pipirais. Iš nugarinės formuodami suktinukus įdedame po 1,5 šaukšto įdaro. Suktinukus pavoliojime kiaušinių plakinyje, džiūvėsiuose ir paliekame apdžiūti. Tuomet kepame aliejuje. Suktinukus įdedame į puodą su raugintais kopūstais, įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 30-40min. Patiekiame suktinukus perpjautus pusiau su kopūstais ir virtomis bulvėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
500 g miltų
200 g margarino arba sviesto
50 g aliejaus
150 g grietinės
2 kiaušinių tryniai
25 g mielių
150 g cukraus
1 šaukštelis Santa Maria druskos
Riešutų įdarui:
200 g graikinių riešutų, sumaltų
150-200 g cukraus
50 ml vandens
50 g razinų
1 sutarkuotas obuolys
1 šaukštas abrikosų uogienės
Aguonų įdarui:
200 g aguonų, sumaltų
150-200 g  cukraus
50 ml vandens
50 g razinų
1 sutarkuotas obuolys
1 šaukštas slyvų uogienės


Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminame tešlą:
išmaišome minkštą sviestą su aliejumi, grietine, kiaušinio tryniais, cukrumi ir druska. Po to įmaišome ištirpintas mieles ir įminkome miltus.
Gerai išminkytą tešlą iškočiojame į 3-4 tešlos lakštus (3-5 mm storio) ir subadome šakute.
Gaminame įdarus:
sumaišome visus kiekvienam įdarui nurodytus ingredientus ir ištepame jais tešlos lakštus. Po to kiekvieną tešlos lapą susukame.
Suktinukus kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol įgauna gražią rusvą spalvą.
Po to kai pravėsta, supjaustome griežinėliais.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai