Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 višta
500-600 g kiaulienos faršo
2 kiaušiniai
100 g grietinėlės
300 g fermentinio sūrio
500 g sūdytų išmirkytų baravykų arba kitokių grybų
0,5 stiklinės saulėgrąžų
5 šaukštai džiūvėsėlių
paukštienos prieskonių
aliejaus skardai patepti
1 svogūnas
Padažui:
1 indelis majonezo
1 indelis krienų

Gaminimas:
Nuneriame vištos odą, palikdami šlauneles ir sparnelius, ją įtriname paukštienos prieskoniais ir paliekame 2 val.
Atskiriame vištieną nuo kaulų. Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Likusią vištieną bei kiaulieną sumalame mėsmale. Į faršą įmaišome išplaktus kiaušinius, grietinėlę, suberiame kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį bei grybus, saulėgrąžas. Paskaniname paukštienos prieskoniais ir gerai išmaišome. Taip paruošto faršo prikemšame vištą ir užsiuvame. Kepame 200 - 220° C temperatūroje apie 1,5 val. Iškepusią vištą 10 - 15 min. atvėsiname, suvyniojame į foliją ir paslegiame. Puošiame sūdytų mirkytų baravykų kepurėlėmis, salotų lapais, saulėgrąžomis bei petražolių lapeliais. Patiekiame su majonezo ir krienų padažu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai