Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
25 g  mielių, šviežių
220 ml pieno
500 - 550 g miltų
3 v. š. cukraus
80 g sviesto
1 kiaušinio
1 nubraukto a. š.  druskos
1 kiaušinio, bandelių viršui aptepti
Įdarui:
80 g sviesto
80 g cukraus
1 kupino v. š. cinamono


Gaminimas:
1. Pieną užkaitinkite beveik iki virimo. Į šiltą pieną sumeskite ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol pienas atvės iki maloniai šiltos temperatūros.
2. Mieles sumaišykite su šaukštu atvėsusio pieno ir šaukšteliu cukraus.
3. Miltus persijokite ir sumaišykite su druska.
4. Kiaušinį lengvai išplakite su pora šaukštų cukraus.
5. Dubenyje su miltais padarykite įdubą, supilkite pieną, sudėkite mieles ir kiaušinį. Tešlą išmaišykite šaukštu, tada rankomis. Tada leiskite tešlai 10 min. pastovėti. Tada truoutį paminkykite, kad sukibtų į vieną gumulą ir pasidarytų daugmaž vientisa ir palikite kilti 45 minutes. Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu, kad tešla neperdžiūtų.
6. Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Sviestą, mediniu šaukštu, labai gerai ištrinkite su cukrumi ir cinamonu, kad būtų minkšta, tepi košelė.
7. Kai tešla jau bus pakilusi, iškočiokite 0, 5  - 1 cm storio stačiakampio formos tešlos lakštą. Jį ištepkite cinamoniniu sviestu, suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite į gabalėlius. Gabalėlių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio bandelių norite. Man gavosi 22 vidutinio dydžio bandelės.
8. Bandeles sudėkite į keksiukų kepimo formą, padengtą keksiukų „sijonėliais“.
9. Bandeles pakildinkite dar 30 minučių.
10. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
11. Prieš kepimą bandeles patepkite kiaušinio plakiniu.
12. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Svarbu, kad bandelės pakiltų ir paruduotų, bet nereikia perkepti, nes bus per sausos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai