Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
50 gr. mielių
500 ml. pieno
0,5 šaukštelio druskos
1 šaukštas kardamono
150 ml. cukraus
1 kiaušinis
1700 ml. miltų
100 gr. sviesto
Įdarui:
100 gr. sviesto
300 ml. džiovintų slyvų
200 ml. smulkintų migdolų
100 ml. cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
Papuošimui:
Perlinio cukraus


Gaminimas:
Mieles ištirpinti šiltame piene. Įmaišyti druską, kardamoną, cukrų ir kiaušinį. Suberkite miltus ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Uždenkite rankšluosčiu ir valandai palikite pakilti.
Po to suminkykite, kad neliktų burbuliukų, padalykite į dvi dalis ir iškočiokite lakštus. Ant vieno lakšto užtepkite sviesto ir apibarstykite cukrumi, vaniliniu cukrumi, riešutais bei slyvomis.
Susukite, supjaustykite maždaug 3 cm pločio griežinėliais ir sudėkite į keksiukų formeles. Su kitu lakštu padarykite tą patį.
Palaukite 20 minučių kol pakils tešla. Tuomet aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite su perliniu cukrumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 laipsnių temperatūros. Kepkite 9 minutes (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai