Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 gr strimelių be galvų ir vidurių
4 bulvių
5 didesnių svogūnų
mažos morkos
1 kiaušinio
1 šaukšto miltų
1 šaukšto krakmolo
3 šaukštų džiūvėsių
100 gr sviesto
100 gr grietinės
žalių ir džiovintų petražolių ir krapų
citrininių žuvies prieskonių
maltų lauro lapų
druskos
baltųjų pipirų


Gaminimas:
Strimeles labai trumpai pavirti lengvai pasūdytame vandenyje. Tuomet labai gerai atsiskiria kaulai. Iškaulintą žuvį sumalti.
Bulves, išvirtas pasūdytame vandenyje kartu su puse svogūno ir nedidele morka, sutrinti iki vientisos masės. Virtą svogūną ir morką geriau sutarkuoti tarka. Daržovių masę sumaišyti su žuvies mase, įmušti kiaušinį suberti miltus, krakmolą, nubrauktą šaukštą citrininių žuvies prieskonių, įtrupinti ar įberti petražolių.
Apvolioti džiūvėsiuose, apkepti svieste dar įpilti į keptuvę vandens, įdėti šaukštelį grietinės, tų pačių prieskonių ir troškinti apie 20 min. uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies.
Kol troškinasi kotletai, ruošiami svogūnai. Smulkintus svogūnus apkepti svieste, supilti grietinę, įdėti trupučiuką maltų lauro lapelių, druskos, baltųjų pipirų ir troškinti uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės. Prieš nukeliant, įberti petražolių ir krapų. Aš naudojau džiovintus, bet labiau tiktų žali. Patiekalą papuošti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai