Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
30-čiai burtų lazdelių:
1 kiaušinis
150 g cukraus
100 g sviesto
100 g grietinės
0,5 arbatinio šaukštelio Santa Maria kepimo miltelių
2 puodelių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio Santa Maria vanilinio cukraus, cinamono (galima įberti žiupsnelį malto imbiero, gvazdikėlio, kardamono).
Burtų lazdelių viduriukams galima naudoti spalvotus ledinukus, irisinius saldainius, įvairiaspalvę želė
30 medinių pagaliukų


Gaminimas:
Kiaušinį išsukame su cukrumi ir prieskoniais (cinamonu, vaniliniu cukrumi ir t.t.). Supilame išlydytą margariną, dedame grietinę, viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius...minkome. Jei trūksta miltų pridedame tiek, kad tešlą būtų įmanoma kočioti. Tešlą dedame į šaldiklį pusvalandžiui. Iškočiojame pusės centimetro storio lakštą, formelių pagalba išspaudžiame sausainius su tuščiais viduriukais. Įsmeigiame pagaliukus ir dedame į folija ištiestą skardą. Kepame 170 laipsnių orkaitėje 10-15 min. Jei naudojame ledinukus, tuomet juos pasmulkinę dedame į sausainių viduriukus ir dar pašauname 5 minutėms į orkaitę. Sausainiams leidžiame atvėsti ir tik tada keliame nuo folijos. Jei naudojame irisinius saldainius, juos išlydome ir užpildome iškepusius sausainius, palaukiam, kol irisai vėl sustings. Neribokite savo fantazijos puošdami sausainius!
Jei įdėsite šiek tiek darbo šioms burtų lazdelėms iškepti, pamatysite kaip blizga vaikelių akelės ir tiesiasi rankelės į šiuos saldumynus...ir ne tik vaikų...
Tegul šios stebuklingos fėjų burtų lazdelės atneša Kalėdų stebuklą į Jūsų namus ir širdeles.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai