Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
30 g mielių
200 ml pieno
2 tryniai
50 g cukraus
50 g riebalų
1 v. š. spirito
aliejaus kepimui
100 g miltelinio cukraus


Gaminimas:
Pašildyti pieną, ištirpinti mieles, įberti miltus ir užminkyti tešlą, pradėjus minkyti įpilti šaukštą spirito. Iš pakilusios tešlos iškočioti dviejų pirštų storio lakštą ir stikline išspausti. Galima padaryti mažas bandeles. Paruoštas spurgas dėti ant lentos, uždengti, kad pakiltų. Į riebalus įmesti žalios bulvės gabaliukų, kad mažiau degtų. Riebalams įkaitus, dėti spurgas ir virti kol apgels. Išgriebus dėti ant sieto ir pabarstyti milteliniu cukrumi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g margarino VILNIUS kepiniams
2 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
0,5 šaukštelio sodos
1,5 šaukšto cukraus
1 žiupsnelis druskos
0,5 butelio aliejaus


Gaminimas:
Kiaušinius, margariną, sodą, druską, cukrų dedame į gilią lėkštę ar dubenį ir sumaišome. (Margariną sutriname).
Į gautą masę dedame miltus ir išmaišome.
Iškočiojame tešlą ir formuojame spurgas.
Spurgas verdame aliejuje.
Išvirusias spurgas pabarstome cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g trintos varškės
50 g sviesto
100 g cukraus
350 g miltų
4 kiaušiniai
2 pakeliai vanilino
1 pakelis kepimo miltelių
Pienas tešlai (truputį)
Aliejus (kepimui)
Cukrus ar cukraus pudra (papuošimui)


Gaminimas:
Kiaušinius, cukrų, vaniliną, sviestą ištrinti iki purumo. Įdėti varškę. Tada po truputį suberti miltus su kepimo milteliais. Maišyti, kol gausis vientisa masė. Jeigu tešla per kieta gaunasi įpilti po šaukštą pieno. Aliejų įkaitinti. Šaukštu imti masę ir kepti aliejuje, kol paruduos. Apvolioti cukruje ar apibarstyti cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai