Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Špinatai - 200 g
Nedidelės cukinijos - 100 vnt.
Žalieji žirneliai - 100 g
Morkos - 100 g
Svogūnas mažas - 1 vnt.
Sviestas - 1.5 valg. šaukšt.
Miltai - 1 valg. šaukšt.
Daržovių sultinys arba vanduo - 1 l
Grietinė - 2 valg. šaukšt.
Druska ir pipirai - pagal skonį
Petražolės ir čiobreliai - 1 saujelė

Gaminimas:
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais pjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. 

Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudeti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g špinatų,
1 stiklinė pieno,
3 stiklinės vištienos sultinio,
1 česnakas (galvutė),
1 svogūnas,
druska,
pipirai,
žiupsnelis čiobrelių,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
lauro lapeliai,
kvapieji pipirai.


Gaminimas:
Smulkiai supjaustome svogūną, sukapotus česnakus sutriname su žiupsneliu druskos ir viską suberiame į puodą su įkaitintu aliejumi. Pakepiname. Tuomet supilame vištienos sultinį, dedame čiobrelius, kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų ir verdame 15-20 min., ant silpnos ugnies.
Tada puodą nuimame nuo ugnies, išgriebiame lauro lapus bei kvapiuosius pipirus, o sriubą pertriname per sietelį.
Į skystį supilame pieną, užverdame, suberiame smulkintus špinatus ir gerai išmaišome.
Galima patiekti su skrebučiais. Skanaus!
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai