Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Spanguolės, 1 kilogramas
Cukrus, 1 kilogramas
Citrinos arba apelsino  žievelė, truputį

Gaminimas:
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės. Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg spanguolių
100 ml vandens
500 g cukraus
3 gvazdikėliai


Gaminimas:
Nuplautas uogas užpilkite verdančiu vandeniu ir sudėkite į puodą. 
Pilkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Karts nuo karto pamaišykite.
Dėkite gvazdikėlius ir virkite dar 5 minutes.
Viską sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, apvožti, uždengti antklode ir leiskite atvėsti.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai