Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg spanguolių
300 g obuolių
1,3 kg cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1,5 stiklinės vandens

Gaminimas:
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje. Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti. Tuomet uogienę staigiai atvėsinti. Tokią veiksmų seką kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai