Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 porcijos:
1 jaunas kiškis arba triušis (sveriantis apie 1,5 kg),
500ml baltojo vyno acto,
5OOml ar šiek tiek daugiau vandens,
4 valgomieji šaukštai pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
150g supjaustytų lašinukų, pancetos (arba šoninės),
1 didelis smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas,
2 skiltelės suspausto bet nesmulkinlo
česnako,
2 lauro lapeliai, 2 šakelės rozmarino,
1 nedidelė lazdelė cinamono,
2 gvazdikėliai,
500ml sauso raudonojo vyno (gaminant triušį labiau tinka sausas baltasis vynas),
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (koncentrato), sumaišytos su 180 ml jautienos sultinio,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai, 500g spagečių.


Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite kiškį ir supjaustykite didesniais gabalėliais, pjaustykite atsargiai, kad neliktų kauliukų atplaišų. Į stiklinį ar keraminį indą su vandeniu ir actu sudėkite mėsos gabalėlius, uždenkite indą maisto produktų plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Po to marinatą nupilkite, o mėsos gabalėlius nusausinkite.
Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, pakepinkite lašinukus ir apkepinkite mėsą ant vidutinio karštumo ugnies 8-10 minučių, kol gražiai apskrus. Sudėkite svogūnus, česnaką, lauro lapus, cinamoną, gvazdikėlius ir rozmariną, pakepinkite dar 3 minutes. Įpilkite vyno ir supilkite pomidorų pastos mišinį. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės, įpildami šiek tiek vandens, kad mėsa neliptų prie keptuvės dugno (gaminant triušį, troškinti reiktų apie 1 valandą).
Kol troškinasi kiškis, išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į mėsos troškinį. Gerai išmaišykite ir patiekite karštus.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai