Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 valgomas šaukštas kmynų
4 mėsingesėsų vištienos šlaunelės
1 didelis svogūnas
3 morkos
1 nedidelis saliero gumbas
150 g konservuotų kukurūzų
200 g konservuotų pomidorų be odelių
1 žiupsnelis maltų kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 sauja šviežių bazilikų lapelių
1 sauja razinų be kauliukų
Druska pagal skonį
4 valgomi šaukštai aliejaus kepimui
1 stiklinė vandens
1 kiaušinis


Gaminimas:
Vištų šlauneles "nukaulinėjau". Odeles išmečiau, kauliukus palikau sultiniui virti.
Mėsytę supjausčiau smulkiais gabalėliais ir apkepiau keptuvėje, kol gražiai pagelto. Mėsai apkepus, ją išėmiau.
Toje pat keptuvėje apkepiau smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą salierą ir kubeliais pjaustytas morkas.
Daržovėms apkepus, jas ir mėsą sukrėčiau į puodą, užpyliau stikline vandens ir patroškinau 10 min.
Subėriau prieskonius, susmulkintus pomidorus kartu su jų sultimis, nuplautas razinas, kukurūzus. Dar viską pamaišydama troškinau 15 min ant nedidelės ugnies.
Jei matysite, kad skysčio gerokai sumažėjo - įpilkite dar vandens. Paragavau, ar visko užtenka. Jei taip, puodą su troškiniu nukeliam ir dirbam toliau.
Kepimo skardą išklojau sluoskniuota bemiele tešla (perku jau iškočiotą), palikdama kraštus aukščiau, kad būtų prie ko tvirtinti "dangtį".
Supyliau įdarą, išlyginau, kad jis vienodai pasiskirstytų.
Švelniai paspausdama uždėjau viršutinį tešlos sluoksnį pirštais užspaudžiau kraštelius. Aštriu peiliu keliskart įstrižai įpjoviau viršų, kad kepant išeitų susidarę garai ir pyrago viršus nesusproginėtų.
Aptepiau plaktu kiaušiniu ir pabarsčiau kmynais.
Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
SKANAUS !
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai