Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400g sausainių "Gaidelis" ar panašių
400g liesos varškės
200g sviesto
100g razinų
3 ar 4 lakštinių vaflių
1 apelsinas
Žiupsnelis želatinos
200g juodojo šokolado
1 skardinė kondensuoto pieno


Gaminimas:
Gaminimas užtrunka apie 30 minučių ir yra labai nesudėtingas :) Pasiklydau tarp daugybės "Tinginio" receptų ir nusprendžiau pagaminti savo. Viskas labai paprasta ir skanu :) Pirma reikia razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms, apelsiną nulupti ir supjaustyti smulkiais griežinėliais. Kondensuotą pieną supilti į mažą puodelį ir kaitinti ant silpnos ugnies pastoviai maišant. Įberiame į jį labai mažą žiupsnelį želatinos. Kai truputį pakais, įdėti pusę pakelio sviesto (kitą pusę dėti reikės vėliau į varškę). Kai sviestas visiškai ištirps bemaišant, tada įdėti visą šokoladą, prieš tai sulaužius į gabaliukus. Ir vėl viską maišyti kol pasidarys vientisa masė. Išjungti ugnį ir palikti vėsti.
Varškę sudėti į plaktuvą, truputį paplakti ir įdėti likusį sviestą. Kai pasidarys piurė, įpilti visą kondensuoto pieno mišinį, kurį prieš tai padarėte, ir vėl įjungti plakti. Plakimas turi būti nepastovus. Kas 5 sekundes išjungti, palaukti 5 sekundes ir vėl plakti. Taip pakartojam kelis kartus kol pasidarys tiršta tiršta masė.
Viskas paruošta, beliko pasiimti kokį dubenį ir sluoksniuoti. Tiks ir nedidelė kepimo skarda. Sluoksniavimas vyksta taip:
1. Vaflio sluoksnis
2. Tirštos masės sluoksnis
3. Užbarstomos razinos, įdedami keli griežinėliai apelsinų.
4. Sausainių sluoksnis
5. Tirštos masės sluoksnis
.... Ir taip kelis kartus kol baigsis tirštoji masė :) Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Valgome :) Skanaus!:)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai