Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Lietinių blynelių tešla:
1 kiaušinis
keli šaukštai pieno
1 šaukštelis cukraus
žiupsnelis druskos
miltų
aliejaus kepimui

Įdaras:
100 g špinatų
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
aliejus kepimui
druska ir pipirai
300 g fermentinio sūrio
 
Padažas:
100 g grietinės
100 g mulkintų šaldytų špinatų


Gaminimas:
Iš tešlai skirtų produktų išmaišome tešlą, kad nebūtų jokių gumulėlių, labai gerai reikia išplakti.
Šiek tiek į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus arba patepame kaimiškais lašiniais ir pilame maždaug samtį tešlos ir gerai pavartome keptuvę, kad gerai pasiskirstytų tešla. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. 
Ruošiame įdarą: Svogūną supjaustome kubeliais, česnaką kuo smulkiau ir dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepiname.
Nuplauname ir susmulkiname peiliu špinatų lapus, dedame į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Šiek tiek patroškiname ir pabarstome prieskoniais.
Kitam inde susipjaustome kubeliais fermentinį sūrį ir kiek atvėsusius keptus špinatus sumaišome su sūriu.
Į lietinius blynelius dedame maždaug po šaukštą paruošto įdaro. Užvyniojame ir apkepame keptuvėje.
Valgome su padažu: Šaldytus špinatus atšildome ir sumaišome su grietine. Viską šiek tiek pašildome ant keptuvės. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai