Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Papločiams:
30 g tamsaus šokolado, susmulkinto
0,5 stiklinės (225 ml) kakavos miltelių
2/3 stiklinės karštos kavos
1/3 stiklinės pieno
1 +1/3 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis valgomos sodos
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
140 g sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto 1cm3 kūbeliais
1 stiklinė rudojo cukraus
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Kremui:
5 kiaušinių baltymai
1 + 0,5 stiklinės cukraus
1 valgomas šaukštas kukurūzų sirupo
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto


Gaminimas:
Receptas adaptuotas pagal Mat Lewis ir Renato Poliafito “Baked Explorations” (http://bakednyc.com/page/book/baked-explorations)
Papločiai:
1. Orkaitę įkaitinti iki 160 C (325 F). Pasiruošti dvi torto formas : dugną ir šonus ištepti sviestu, dugną iškloti sviestiniu popieriumu, popierių ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formą pakratyti, kad miltai tolygiai padengtų dugną. Iškratyti neprilipusius miltus.
2. Šokolado gabalėlius ir kakavos miltelius supilti į dubenį, juos užpilti karšta kava ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. Šupilti piena ir viską vėl gerai išmaišyti.
3. Atskirame dubenyje persijoti miltus, sodą ir druską.
4. Sviestą ir cukrų sudėti į dar kitą dubenį ir gerai išplakti mikseriu iki purumo. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart viską gerai išplakant, supilti vanilės ekstraktą ir vėl viską gerai išmaišyti.
5. Į išplaktą sviestą pakaitomis dėti sijotus miltus ir kakavos/šokolado mišinį, kaskart viską gerai išmaišant tvirtu mediniu šaukštu arba mentele.
6. Tešlą sukrėsti į paruoštas formas. Kepti apie 35-40 min, kol vidus bus iškepęs, ir į pyrago vidurį įkištas testeris, ištraukus bus visišai sausas. Papločius išimti iš formos, nulupti sviestinį popierių ir palikti, kad pilnai atvėstų.
Kremas:
7. Kiaušinių baltymus išplakti elektriniu mikseriu, kol jie pasidarys purūs, bet dar ne standūs (pakėlus mikserio menteles, baltymai turi gražiai išlaikyti formą).
8. Nedideliame puode ant silpnos ugnies pakaitinti, atsargiai maišant, 1 + ¼ stiklinės cukraus, kukurūzų sirupą ir ¼ stiklinės vandens, Kai cukrus ištirps, padidinti ugnį ir kaitinti, nemaišant, kol mišinio temperatūra pasieks maždaug 110 C (225 F). Nukelti nuo ugnies.
9. Į išplaktus baltymus supilti likusį cukrų (1/4 stiklinės), įjungti mikserį, ir, pastoviai plakant, plona srovele pilti karštą cukraus sirupą. Supylus sirupą, dar gerai plakti, kol kremas pasidarys standus ir blizgantis. Įmaišyti vanilės ekstraktą.
Tortas:
10. Paruoštu kremu pertepti ataušusio pyrago sluoksnius, aptepti viršų ir šonus. Dekoruoti sijotais kakavos milteliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai