Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
6 kiaušiniai
180g cukraus
120g miltų
60g kakavos
80g krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
80g margarino VILNIUS kepiniams
100ml grietinės (bent 30%)
Užpildymui ir apdailai:
350g braškių
250ml grietinės (bent 30%)
300g juodojo šokolado
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. cukraus


Gaminimas:
Biskvitas:
atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
Trynius išsukame su cukrumi ir išlydytu margarinu VILNIUS kepiniams.
Dedame vanilinio cukraus, grietinės ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome gerai išplaktus baltymus.
Į plakinį suberiame miltus, kakavą ir krakmolą. Išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Jei tešla gaunasi per skysta ar per tiršta, galima reguliuoti, įberiant daugiau miltų ar grietinės.
Kepimo formą patepame margarinu VILNIUS kepiniams ir supilame tešlą. Biskvitas neturi būti nei per storas, nei per plonas. Formuojant, turėkite omenyje, kad iškepusį biskvitą perpjausime per pusę.
Kepame biskvitą 175 laipsnių orkaitėje apie 25-30min.
Susmulkintą šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, kol gaunasi skystas šokoladas.
Grietinę skirtą užpildymui labai gerai išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame su mikseriu.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę.
Vieną lakštą dedame ant didelės lėkštės (didesnė, nei mūsų torto forma) ir aptepame ištirpintu šokoladu.
Ant viršaus užtepame paruoštos grietinės.
Ant grietinės sluoksnio sudedame braškes.
Galiausiai dedame likusį biskvitinį lakštą ir aptepame visą tortą likusiu šokoladu.
Tortą dedame į šaldytuvą bent 3 val.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai