Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g cukraus
3 kiaušiniai
1 stiklinė miltų (~150g)
150 g juodojo šokolado
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
250 g braškių
1 v.š. cukraus
Papuošimui:
200 g juodojo šokolado
50 g baltojo šokolado
150 g graikinių riešutų


Gaminimas:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
Trynius išplakame su cukrumi. Kartu įmaišome ir ištirpintą margariną VILNIUS.
Ištirpiname šokoladą. Jį išmaišome kartu su baltymais, miltais ir kepimo milteliais.
Į gautą masę supilame trynių plakinį ir išmaišome.
Tešlą pasidaliname į tris dalis.
Gerai iškočiojame.
Pertepimas lengvai pasigaminamas. Braškes sutriname su cukrumi. Jei neturite šviežių braškių tinka ir uogienė.
Į kepimo formą (išklotą kepimo popieriumi) sudedame vieną trečdalį tešlos. Ant tešlos tepame sluoksnį trintų braškių.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą ir jį taip pat iš viršaus patepame trintomis braškėmis.
Ir galiausiai uždedame likusią tešlą.
Tortą kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.
Iškepusį tortą atvėsiname, papuošiame ištirpintu juoduoju ir baltuoju šokoladu. Aptepiau ir torto viršų, ir šonus. Aplink tortą sudėjau graikinių riešutų. Tačiau puošimas jau kiekvieno pasirinkimas ;)
Papuoštą šokoladu tortą bent 2 val. reikėtų dėti į šaldytuvą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
160 g miltų
0,5 šaukštelio sodos
0,25 šaukštelio druskos
60 g juodojo šokolado
120 ml pieno
200 g cukraus
1 kiaušinio trynys
2 kiaušinių baltymai
50 g margarino VILNIUS kepiniams
50 ml vandens
Kremui:
200 g juodojo šokolado (turi būti nemažiau kaip 60% kakavos)
200 g cukraus pudros
3 šaukštai kakavos miltelių
125 g ricotta sūrio, kambario temperatūros
80 g margarino VILNIUS kepiniams
150 g grietinės (30%)


Gaminimas:
Sumaišome miltus su soda ir druska.
Sulaužome šokoladą skiltelėmis, įberiame 100 g cukraus, 1 kiaušinio trynį ir pusę pieno. Išmaišome.
Užkaičiame ant silpnos ugnies ir nuolat maišome, kol ištirpsta šokoladas ir cukrus.
Margariną išsukame su likusiu cukrumi iki vientisos masės ir sumaišome su ištirpinta šokolado mase.
Suberiame miltų masę, likusį pieną ir vandenį. Gerai išmaišome.
Baltymus gerai išplakame, kad gautųsi putos ir įmaišome į tą pačia gautą masę.
21-23 cm skersmens formą patepkite aliejumi ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje iki 170 C apie 30 min.
Tai iškeps, palaikykite išėmę iš orkaitės 15-20 min., kad atvėstų.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą kremui. Sumaišykite su cukraus pudra ir kakava.
Ištirpintą margariną taip pat įmaišykite kartu su riccota sūriu. Įdėkite grietinės ir su šluotele gerai išmaišykite.
Iškepusį tortą perpjaukite per pusę - gausis du lakštai. Apatinį ištepkite kremu ir uždėkite viršutinį lakštą. Tiek viršų, tiek šonus taip pat ištekite kremu.
Palikite šaldytuve 2-3 valandoms, kad sutvirtėtų, tada galite ragauti. Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g siesto
200 g miltų
100 g kakavos
2 a.š kepimo miltelių

Pertepimui:
450 g grietinės
2 v.š cukraus
1 a.š želatinos
50 g vaisių (vyšnių, aviečių - pagal norą) skonio žėlė


Gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrum ir kakava, ko ištirps cukrus.
Ištirpiname sviestą, plakiame, kol truputi praauš, atsargiai, maišant supilame į kiaušinių masę. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais suberiame į masę ir viską išmaišome.
Baigtą tešlą supilame į skardą, išklotą popieriumi ir išeptą sviestu bei truputi pabarstytą miltais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Kol biskvitas vėstą pasidarome pertepimą - suplakame grietinę, cukrų ir ištirpintą želatiną su želė.
Perteptus biskvitus paslegiame ir paliekame kelioms valandoms šaldytuve.
PUOŠIMUI:
Visą tortuką aptepam lydyto šokolado ir grietinės mišiniu (100g šokolado ir 3 v.š grietinės), puošti galima įvairiomis uogomis, gėlėmis, cukraus pudra ar kuo tik fantazija leidžia ;). SKANAUS !!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaušinių
100 g cukraus
400 g miltų
3 v. š.  kakavos
100 g sviesto
100 ml kefyro
1 a. š.  kėlimo miltelių
Kremui:
250 g rikotos sūrio
800 g jogurto
2 v. š.  želatinos
200 ml persikų sirupo
100 ml ananasų sirupo
1 pakelio  želė, citrinų skonio
2 puselės konservuoto persiko
2 žiedų konservuotų ananaų 
2 braškių
2 v. š.  miltinio cukraus
200 ml rietinėlė 35%
Glajui:

2 kiaušinių trynių
2 v. š. miltinio cukraus
50 g sviesto
3 v. š. vandens
2 v. š. kakavos


Gaminimas:
Geriausia tešlą gaminti keramikos inde ir su mediniu šaukštu. Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įdėti kiaušinius ir gerai išsukti. Įpilti kefyrą – išsukti. Įdėti miltus, į juos šnaišyti kepimo miltelius. Įdėti kakavą ir gerai išmaišyti.
Kepimo indą patepti sviestu. Galima kepti torto formoje, tada reikia įkloti sviestinį (kepimo) popierių. Kepti 40 min. 200° C temp., prieš tai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo pabaigoje, mediniu smeigtuku, patikrinti ar iškepė (tada tešla prie smeigtuko nelimpa, jis būna sausas).
Atvėsus, pyragą perpjauname per pusę.
Darome pertepimą. 100 ml. ananasų sirupe išbrinkiname 2 v. šaukštus želatinos ir vandens vonelėje ištirpiname.
Rikotos sūrį įsukame į jogurtą.
Atvėsus želatinai įpilame į jogurtą.
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įsukame į jogurto/rikotos masę.
Į torto formą dedame apatinį torto sluoksnį ir jį suvilgome persikų sirupu (kad tortas nebūtų sausas).
Užpilame jogurto / rikotos sūrio ir grietinėlės masę. Viršutinę torto dalį suvilgome sirupu vidinę pusę, t.y. t1 pusę, kuri bus ant pertepimo ir atsargiai uždedame ant pertemimo.
Dedame į šaldytuvą porai valandų.
Torto viršų dengiame šokoladiniu glajumi su kakava. Kakava išmaišoma vandenyje, užvirinama, ataušinama. Sviestas išsukamas su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai, supilama kakava. Viskas gerai išsukama.
Šokoladinį glajų užpilame ant torto viršaus ir lygiai paskirstome. Dedame į šaldytuvą 1 val. palaikome.
Peiliu apipjauname torto kraštus, kad būtų lengviau išimti iš torto formos. Torto kraštus apdedame kokoso drožlėmis. Torto viršų puošiame vaisiais (braškėmis, vynuogėmis, ananasu šokolade).
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai