Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragui:
170 g sviesto
200 g tamsaus šokolado, susmulkinto
85 g nesaldinto šokolado kepiniams, susmulkinto
1.5 stiklinės cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 stiklinė sūdytų žemės riešutų
Pertepimui:
1 stiklinė riešutų sviesto
55 g sviesto, kambario temperatūros
0.75 stiklinės cukraus pudros
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis tarkuoto muskato
1 valgomasis šaukštas pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Glaistui:
55 g sviesto
200 g tamsaus šokolado, susmulkinto


Gaminimas:
1. Pyragui:
orkaitę įkaitinti iki 165oC (325oF). Metalinę stačiakampę kepimo formą (33 cm x 23 cm x 5 cm) iškloti folija. Foliją ištepti sviestu. Sviestą ir abiejų rūšių šokoladus ištirpinti puodelyje ant silpnos ugnies. Nuimti nuo ugnies. Sudėti cukrų, druską ir vanilės ekstraktą, išmaišyti. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart vis gerai išmaišant. Sudėti sijotus miltus, po to riešutus. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Kepti 30 minučių. Pyragą atvėsinti skardoje. Atvėsusį pyragą išimti iš skardos, nuimti foliją ir padėti ant lėkštės ar padėklo.
2. Pertepimui:
riešutų sviestą ir sviestą išsukti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, druską, pieną, vanilę ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto. Viską gerai išmaišyti. Paruoštą įdarą tepti ant atvėsusio pyrago. Išlyginti peiliu arba mentele.
3. Glaistui:
sviestą ir šokoladą ištirpinti ant labai silpnos ugnies, pastoviai maišant. Glaistą tepti ant riešutinio įdaro. Glaistui sustingus, pyragą supjaustyti pašildytu aštriu peiliu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai