Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g miltų
200 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
150 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
700 g grietinėlės
200 g pieniško šokolado
1 pakelis vanilės cukraus
1 šaukštas konjako
3 šaukštai želatinos
10 vyšnių (iš kompoto)

Gaminimas:
Ingredientus paskirstom taip:

Tešlai:
200 g miltų, 200 g minkšto sviesto, 1 kiaušinis, 100 g cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių.
(jei pagrindo irgi norime šokoladinio, pridedame dar porą šaukštų kakavos)

Šokoladiniam kremui:
600 g grietinėlės, 200 g pieniško šokolado, 1 pakelis vanilės cukraus, 1 šaukštas konjako, 3 šaukštai želatinos.

Papuošimui:
100 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 10 vyšnių (iš kompoto).

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. palaikome ją šaltai. Tada iškočiojame 5-7 mm storio lakštą ir jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Apipjauname kraštus. Ant tešlos klojame sviestinį popierių ir užberiame pupelėmis, kad jos padengtų visą formą. Kepame 200° C temperatūroje, kol kraštai gražiai pagelsta. Iš likusios tešlos formuojame apskritus sausainėlius ir iškepame juos 180° C temperatūroje. Trapios tešlos pyragą atvėsiname, nuimame pupeles bei sviestinį popierių. Paruošiame šokoladinį kremą. Jam išplakame grietinėlę, supilame į ją išlydytą šokoladą, konjaką, suberiame vanilės cukrų. Nuolat maišydami supilame ištirpintą želatiną. Šią masę supilame į formą ant pyrago. Dedame į šaldytuvą ir laikome, kol kremas sustingsta. Pyragą puošiame iškeptais sausainėliais, plakta grietinėle ir vyšniomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai