Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
4 kiaušiniai
200 g cukraus
35 g vanilinio cukraus
200 g grietinėlės
250 g aguonų
150 g miltų
30 g kepimo miltelių
6 šaukštai pieno
250 ml stiprios kavos
Kremui:
0,5 litro pieno
4 šaukštai cukraus
25 g želatinos
200 g margarino VILNIUS kepiniams
Glazūrai:
3 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai kakavos miltelių
80 ml kokosų aliejaus


Gaminimas:
Tešla:
Atskiriame baltymus nuo trynių: baltymus išplakame iki putų; kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame likusius ingredientus (išskyrus kavą) ir galiausiai įmaišome baltymus.
Tešlą sudedame į kepimo formą ir ant viršaus užpilame kavos, paskirstant po visą paviršių.
Kepame kepimo skardoje, nustačius 175 °C temperatūrą, apie 20 minučių.
Kremas:
Pieną pakaitiname su cukrumi ant silpnos ugnies. Supilame ištirpintą margariną bei ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome.
Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago supilame kremą ir paliekame šaldytuve, kad sustengtų. Beje, kepimo formą naudokite aukštais kraštais, kad tilptų ir pats pyrago pagrindas, kremas ir glazūra. Tik kai galutinai bus paruoštas ir sustengęs pyragas, galima išimti iš formos. Patariu naudoti kepimo formą, kurios dugnas ir šonai nusiima.
Glazūra:
Kokosų aliejų ištirpiname, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais bei kakavos milteliais. Kad lengviau maišytųsi, pakaitiname ant silpnos ugnies iki 5 minučių.
Glazūra padengiame pyrago viršų. Tepsime ant jau sustengusio kremo sluoksnio.
Pyragą palikite šaldytuve, kol glazūra sustengs.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai